Antena Căutare

Avertizare de vreme rea: Averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului in toata tara

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru intervalul 14 aprilie ora 09:00 - 15 aprilie ora 21:00, cand se vor produce averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile tarii.

Sambata, vremea va fi instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse, insotite de descarcari electrice, pe arii extinse in Banat, Oltenia, Muntenia si Moldova, unde cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, mai ales in zonele deluroase si montane din aceste regiuni. Vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime nu vor depasi 21 - 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 9 - 10 grade Celsius.

La munte vremea va fi instabila.

In ziua de Paste vremea se va raci in toata tara si va ploua, in principal, in estul tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat.

Zilele de Pasti vor sta, din punct de vedere meteorologic, sub semnul temperaturilor scazute si, temporar, al ploilor, ce pot avea si caracter de aversa, se arata in prognoza intocmita de catre Administratia Nationala de Meteorologie.

La munte, temperaturile minime se vor mai situa, in medie, sub limita de inghet pana in 12-13 aprilie a.c. De asemenea, valorile termice maxime vor fi in crestere pana spre 15 aprilie, apoi vor avea variatii nesemnificative. Izolat, indeosebi la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va prezenta unele intensificari in Dobrogea, dar si in celelalte regiuni in timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11...12 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la 21 de grade in sud-est. Temperaturile minime se vor situa intre 5 si 12 grade.


Foto: Intact Images

"Bucuresti - unde trecutul intalneste viitorul!", noul slogan al Capitalei... Romanii merg "in coloana" catre munte: Trafic ingreunat pe cativa kilometri, pe DN 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x