Deseori, cumpărăm produse de pe rafturile hypermarketurilor fără să ne uităm la etichete! Astfel, ajungem să mâncăm hranî nesănătoasă care ne pune sănătatea în pericol. Este şi cazul orezului, garnitura perfectă pentru friptură sau peşte, care nu lipseşte din dieta multor români.
După ce "orezul din plastic" a apărut prima dată în China, apoi s-a extins în Vietnam, India şi Indonezia, specialiștii au tras un semnal de alarmă şi în Europa, scrie Vocea Transilvaniei.
Cum diferenţiem orezul sănătos de cel nesănătos
În scop de protecţie, oamenii pot să observe că orezul pe care îl cumpără nu este real. Însă, pentru că arată ca şi cel real, orezul din plastic nu poate fi recunoscut atunci când îl cumperi, mai ales că, din motive lesne de înţeles, este amestecat cu acesta, scrie Healthy Life Story.
Orezul din plastic este extrem de periculos pentru sistemului digestiv, cauzând gastrită. Unele surse au scris că acest orez este fabricat din cartofi și rășină sintetică. Altele spun că ar conţine anumite substanțe chimice.
O metodă ar fi să îl arzi: cel din plastic arde întocmai ca materialul din care este fabricat, degajând un miros specific, ca şi cum ai fi ars o mină de pix.
Domeniile care devin vedete. Unde se găsesc cele mai multe locuri de muncă în România... România, țara fenomenelor meteo extreme. Două săptămâni ciudate în toată țara!...