Antena Căutare

BAC 2012: Daca stii cum te cheama, treci examenul de competente digitale!

Examenul de competente digitale din cadrul bacalaureatului a inceput luni. Peste 140.000 de elevi de clasa a XII-a vor putea dovedi cat de priceputi sunt in utilizarea calculatorului.

In conditiile in care cei mai multi folosesc calculatorul de mici, proba de evaluare a competentelor digitale este preferata elevilor. Iar subiectele au fost formulate astfel incat nimeni sa nu pice.

Fisa de examen cuprinde patru subiecte impartite in cerinte paractice si intrebari teoretice despre informatica.

Primele cerinte presupun ca elevul sa gaseasca fisierul de examen de pe desktop si sa isi scrie intr-un document datele personale. O alta cerinta consta in redactarea unui text intr-un document Word.

Subiectul al II-lea si al III-lea cuprinde intrebari teoretice despre componentele unui calculator, software sau internet.

Al IV-lea subiect este alcatuit din mai multe cerinte din domeniul editare de texte, calcule tabelare, baze de date sau utilizarea computerului si organizarea fisiere.

In functie de punctajul obtinut, elevul va primi un calificativ. Intre 0-25 de puncte, va primi "incepator", 26-50 de puncte, utilizator nivel mediu, 51-74 de puncte, utilizator avansat si 75-100 de puncte, utilizator experimentat.

Elevul risca sa pice proba doar daca intra in sala cu telefonul mobil.

FOTO: Intact Images

Emotii in clasa a VIII-a: Elevii se pregatesc pentru testele nationale... VIDEO! Cluj: Pompierii au salvat un cal blocat pe sinele de cale ferata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x