Antena Căutare

BAC 2015: Elevii de clasa a XII-a susțin luni proba scrisă la limba română

Elevii vor susține luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de MECȘ.

Elevii vor susține luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține marți proba la limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului pentru toți candidații va fi susținută pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

"Cum te-ai pregătit pentru examen?" "M-am dat cu gel!" Să ne antrenăm pentru noul val! Topul celor mai tari perle de la BAC, în 2014

Rezultatele vor fi afișate pe 6 iulie, până la ora 12,00, și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

VIDEO: Scriitorii literaturii noastre, povara școlarilor! Ce a ales o elevă să scrie la examenul de Limba Română

Lucrările de la probele scrise ale examenului de Bacalaureat susținute într-un județ vor fi corectate în alt județ, a anunțat marți, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

"Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni. Ne gândim ca lucrările dintr-un județ să fie corectate în alt județ. Această alegere a județului în care să se corecteze lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este foarte ușor din punct de vedere tehnic. (...) Această procedură se va aplica în acest Bacalaureat", explica atunci ministrul.

168.945 de candidați la sesiunea iunie - iulie 2015

La sesiunea iunie — iulie 2015 a examenului de Bacalaureat s-au înscris 168.945 de candidați, cu peste 7.000 mai mulți decât în aceeași sesiune a anului trecut (161.682 de elevi), informează Ministerul Educației.

Dintre aceștia 143.949 de candidați (76,89%) provin din promoția curentă, iar 24.996 (23,11%) — din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, candidații înscriși pentru a participa la această sesiune a Bacalaureatului sunt distribuiți astfel: 163.462 — zi, 2.943 — seral și 2.540 — frecvență redusă.

Vremea o ia razna! A fost emis cod galben de furtună pentru județul Timiș... BAC 2015: Caracterizare personaj din Marin Preda, George Călinescu sau Ion Creangă, la profilul real...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x