Antena Căutare

BAC 2016! Ce ar putea să-ți pice la oral: posibile SUBIECTE la Limba și literatura română: "Ce înseamnă pentru tine un film bun? Motivează-ți răspunsul!"

Examenul de Bacalaureat 2016 debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Testarea se va desfăşura pe durata a trei zile (13-15 iunie). În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

BAC 2016! Ce ar putea să-ți pice la oral: posibile SUBIECTE la Limba și literatura română: "Ce înseamnă pentru tine un film bun? Motivează-ți răspunsul!"
| puterea.ro

BAC 2016. Examenul de Bacalaureat 2016 debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Testarea se va desfăşura pe durata a trei zile (13-15 iunie). În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

BAC 2016. Săptămâna viitoare, între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Iată unul dintre modelele de subiecte publicate pe site-ul edu.ro:

“Citeşte textul cu voce tare.

La Cannes aţi prezentat „Trece şi prin perete”, adaptare după Cehov. Aveţi o legătură deosebită cu literatura. Şi în „Aferim!” o parte din documentare a fost realizată din literatură.

Care sunt operele care v-au inspirat pentru acest lungmetraj? În ce priveşte structura, povestea şi anumite situaţii narative, literatura mi-a folosit mai puţin, temele abordate în film nu prea există în literatură. Dar replicile pe care personajele le spun sunt luate într-adevăr din surse literare: Iordache Golescu, Anton Pann, de la Creangă am mai luat câte ceva. Şi de la Budai-Deleanu, din mulţi scriitori. Şi din Nicolae Filimon, de la Filimon chiar mai mult. Îmi place foarte mult Filimon. Procedeul nu este nou, deşi poate fi numit postmodern, într-o oarecare măsură. Găsim asta şi la Shakespeare, el are mereu personaje care spun replici aparţinând, de fapt, lui Ovidius sau Terentius etc.
Chiar şi în „Aferim!”, în momentul în care Constandin ridică acel craniu şi ţine un monolog, nu este o replică din Shakespeare? Situaţia este din Shakespeare, dar replica este luată mot-à-mot dintr-o carte populară, „Alexandria”
. (interviu cu Radu Jude, www.mediafax.ro)”.

VEZI AICI MODEL SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ ORAL

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale

b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Sărbătoarea Rusaliilor va veni cu o zi liberă pentru români! Când vom sta acasă... Vremea nu ţine cu noi! Când vom scăpa de ploi şi vânt!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x