Antena Căutare

BAC 2016. Elevii semnează petiții, premierul, remanieri! Ministrul Educației, schimbat în plin Bacalaureat!

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, ministrul Educației, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.

"După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (...) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (...) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu", a declarat Cioloș la Palatul Victoria.

Premierul a mai anunțat că la Educație îl va propune miercuri pe Mircea Dumitru, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Premierul Cioloș a spus că a decis să opereze aceste schimbări "pentru un suflu nou" în echipa guvernamentală.

În cazul Ministerului Educației, Cioloș a explicat că își dorește mai multă consistență pe partea de învățământ preuniversitar, precizând că și-ar fi dorit o activitate mai accelerată pentru clarificarea situației referitoare la plagiate.

"La Ministerul Educației, (...) lucrurile au progresat aș spune chiar foarte bine, mai ales pe partea de cercetare și pe partea de învățământ universitar s-au întâmplat multe lucruri bune. Îmi doresc mai multă consistență pe partea de învățământ preuniversitar. Mi-aș fi dorit o activitate mai accelerată a pregătirii intrării în funcție a noului CNATDCU și a întregului acest proces de clarificare a situației cu plagiatele, pentru că dincolo de persoane (...), atâta vreme cât planează suspiciuni asupra sistemului doctoral al nostru, asta ne afectează din punct de vedere al credibilității în general și mai ales din punct de vedere al credibilității sistemului universitar și al domeniului cercetării. Activitatea a intrat acum pe un făgaș normal, însă mi-aș fi dorit ca acolo lucrurile să meargă un pic mai repede", a mai afirmat Cioloș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, examenul de Bacalaureat nu va avea de suferit în urma remanierii lui Adrian Curaj din funcția de ministru. Prima probă a "examenului maturității" a stârnit numeroase controverse, după ce formularea subiectelor ar fi fost ambiguă.

BAC 2016. Noi acuzații cu privire la Subiectul al III-lea al probei scrise de Limba Română: "Termenii sunt greșiți! Subiectele, alcătuite de persoane care nu predau la clasă"

BAC 2016. Petiția, arma elevului?! Probleme pentru absolvenții care au scris despre "Moromeții" că este roman interbelic

Mărturisirile unei avocate, într-un caz de custodie, virale în mediul online: "- O mai ştii pe mama? Dă-mi mânuţele... BAC 2016. Bacalaureatul continuă, astăzi, cu proba obligatorie a profilului: Istorie și Matematică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x