Antena Căutare

BAC 2016. Subiecte FORMULATE GREȘIT la Bacalaureat. Un profesor din Iași face acuzații grave: ”Am sesizat Inspectoratul!”

Un profesor de fizică de la Colegiul Naţional din Iaşi susţine că unul dintre subiectele de la examenul de fizică de la Bacalareaut, proba la alegere, a fost formulat greşit, iar elevii au fost induşi în eroare, precizând că a informat Inspectoratul Şcolar Iaşi despre acest lucru, care la rându-i a sesizat Ministerul Educaţiei.

Un profesor de fizică de la Colegiul Naţional din Iaşi susţine că unul dintre subiectele de la examenul de fizică de la Bacalareaut, proba la alegere, a fost formulat greşit, iar elevii au fost induşi în eroare, precizând că a informat Inspectoratul Şcolar Iaşi despre acest lucru, care la rându-i a sesizat Ministerul Educaţiei, relatează news.ro.

Andu Ouatu, profesor de fizică la Colegiul Naţional din Iaşi, una dintre unităţile de elită din municipiu, a declarat presei că la subiectul II de la proba de fizică de la Bacalaureat s-a strecurat o greşeală în formularea enunţului.

El a explicat că la problema de electricitate, o tensiune dată între două puncte, A şi B, figura în enunţ ca pozitivă, respectiv plus 30, fără a se ţine cont că direcţia în care circula electricitatea era dinspre B către A, caz în care, potrivit profesorului ieşean, enunţul subiectului trebuie să fie cu minus 30.

”La subiectul II de la Bacalaureat, la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte, A şi B, de 30V. Ar fi trebuit să fie minus 30V pentru că direcţia în care circulă curentul electric în acea ramură era de la B la A”, a spus profesorul Andu Ouatu.

El a mai afirmat că unii dintre elevii de la Colegiul Naţional din Iaşi au pierdut zeci de minute pentru a rezolva acest subiect.

”Unii dintre ei, de altfel foarte buni, se întrebau dacă mai ştiu fizică”, a adăugat cadrul didactic.

Andu Ouatu a afirmat că l-a informat pe inspectorul de fizică de la ISJ Iaşi despre această greşeală şi că Inspectoratul Şcolar a luat legătura apoi cu responsabili din Ministerul Educaţiei.

”Aşteptăm un răspuns oficial de la minister. Este frustrant pentru un elev care învaţă să găsească un subiect formulat eronat. Dacă profesorii corectori vor înţelege că e o greşeală, le dă punctajul, dacă se iau după barem, nu le dă”, a mai spus profesorul Andu Ouatu.

El a precizat că subiectul este ”clar greşit” şi că nu înţelege de ce nu se recunoaşte acest lucru.

”Unii mi-au spus că mă bat degeaba cu sistemul. Da, mă bat. Să nu ne mai mirăm de ce pleacă tinerii buni din ţară”, a mai spus profesorul de fizică.

Carambol pe drumul spre mare! Trei tamponări, în care au fost implicate 21 maşini, s-au produs pe Autostrada Soarelui... Un avion al companiei Qatar Airways, cu 254 de pasageri la bord, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x