Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

BAC 2017: Absolvenţii care n-au luat examenul se pot angaja în domenii ca vânzări, logistică şi producţie. Care sunt cele mai bine plătite posturi

Tinerii care nu au trecut examenul de bacalaureat se pot angaja în domenii precum vânzări, logistică sau producţie, sau pot urma cursuri de calificare de scurtă durată şi pot lucra în saloane de înfrumuseţare, a declarat pentru Mediafax reprezentantul de resurse umane din cadrul unei companii de profil.

Tinerii care nu au trecut examenul de bacalaureat se pot angaja în domenii precum vânzări, logistică sau producţie, sau pot urma cursuri de calificare de scurtă durată şi pot lucra în saloane de înfrumuseţare, a declarat pentru Mediafax Raluca Peneș, reprezentantul de resurse umane din cadrul unei companii de profil.

”Chiar dacă nu au diplomă de bac, se pot angaja în vânzări, în primul rând. Când spun vânzări, mă refer la casiere şi vânzători pe raion. Se mai pot angaja în logistică, tot ce înseamnă partea de manipulare marfă, gestiune, chiar agent de pază. Partea de producţie este o industrie care are nevoie de forţă de muncă, nu neapărat calificată şi nu neapărat cu bac”, a explicat Raluca Peneş, potrivit sursei citate.

REZULTATE BACALAUREAT 2017. Vezi NOTELE din fiecare județ

De asemenea, există call center-uri care acceptă angajaţi care nu au trecut de examenele de la finalul clasei a douăsprezecea: „Sunt companii, câteva call-center-uri, care angajează fără bac. Nu sunt foarte multe companii, depinde de profilul angajatului”.

De exemplu. cel mai bine plătit post este cel de şofer de TIR, acesta putând câştiga chiar şi 1.000 de euro. La curse din afară, un şofer de TIR câştigă peste 1.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Alte variante, însă cu venituri mai mici pentru proaspeții absolvenți de liceu, dar fără examenul de bacalaureat luat sunt în vânzări, pe partea de retail sau în saloanele de înfrumuseţare.

Recomandari