Antena Căutare

BAC-ul Profesional a primit unda verde in Senat

Noi schimbari in Educatie, chiar din prima zi a anului scolar 2012/2013. Senatorii au aprobat, cu 73 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind introducerea Bacalaureatului Profesional. Prin urmare, incepand de anul viitor, elevii vor putea alege si sustine un examen diferentiat, in funtie de nivelul de pregatire.

Potrivit noii legi, absolventii de liceu care sustin si promoveaza examenul de bacalaureat profesional dobandesc o diploma de Bacalaureat Profesional, care le da dreptul de acces pe piata muncii, dar fara a putea merge mai departe de facultate. Legea permite oricarui elev sa dea acest examen, din orice liceu si oricare ar fi filiera sau profilul acestuia, pentru ca disciplina de educatie antreprenoriala o parcurg toti liceenii. Conform legii, examenul pentru Bacalaureatul Profesional nu schimba continutul programei pe care elevii au parcurs-o pe timpul anilor de liceu, iar, cronologic, probele vor fi sustinute inaintea probelor scrise de la examenul de BAC obisnuit.

Pentru Bacalaureatul Profesional, elevii vor sustine doua probe: un proiect si o proba practica, precum si o lucrare scrisa la educatia antreprenoriala. Probele de competente sunt comune si la bacalaureatul national si la bacalaureatul profesional.

De asemenea, daca cineva care sustine BAC-ul Profesional vrea sa mearga spre invatamantul superior si se razgandeste in aceeasi sesiune, dupa o sesiune sau doua sesiuni de bacalaureat, el se poate intoarce, poate sustine probele scrise de la bacalaureatul national si, dupa aceea, are acces spre invatamantul superior.

Copii in pericol! Microbuze pentru elevi, cu ITP expirat, fara RCA sau conduse de soferi fara atestat... Toamna, in stand-by: Vremea se incalzeste usor. Vezi prognoza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x