Căutare Live

BACALAUREAT 2016. Ministerul Educaţiei a publicat baremele la proba de limba română

Peste 137.000 de candidati din toate promotiile s-au inscris pentru proba scrisa la Limba Romana la BACALAUREAT 2016, potrivit News.ro.

Peste 137.000 de candidati din toate promotiile s-au inscris pentru proba scrisa la Limba Romana la BACALAUREAT 2016, potrivit News.ro.

Ministerul Educaţiei a publicat baremele la proba scrisă la Limba română a examenului de Bacalaureat. Candidaţii au primit, la profilul Real, un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona" de Tudor Muşatescu, la subiectul al doilea au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor, iar la subiectul al treilea au trebuit să redacteze un eseu în care să prezinte viziunea despre lume într-un roman interbelic.

La profilul Real, la primul subiect elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona” de Tudor Muşatescu, cerinţele fiind, printre altele, construirea unui enunţ în care să folosească o locuţiune care să conţină substantivul "viaţă", transcrierea a două cuvinte care sunt mărci ale adresării directe, ilustrarea, cu exemple din text, a două trăsături ale genului dramatic.

La subiectul al doilea, absolvenţii de clasa a XII-a au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul Umanist, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe vizând un fragment din "Citadela sfărâmată ”de Horia Lovinescu.

Ei au trebuit să numească sinonime pentru două cuvite din text, să explice rolul virgulei într-o secvenţă, să construiască un enunţ care să ilustreze sensul conotativ al unui substantiv din text şi să precizeze o temă a discuţiei dintre personaje. De asemenea, elevii au mai trebuit să transcrie din text două cuvinte reprezentand mărci ale adresării directe, să menţioneze o modalitate de caracterizare a personajului feminin şi să ilustreze cu exemple din text două trăsături ale genului dramatic. O altă cerinţă a vizat comentarea unui fragment din textul dat.

Al doilea subiect a constat în scrierea unui text argumentativ de 1500-300 de cuvinte despre rolul lecturii în dezbvoltarea personală.

La ultimul subiect, elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particluarităţi de construcţie a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Peste 137.000 de candidaţi au susţinut, luni, proba scrisă la Limba română a examenului de Bacalaureat.

Marţi, se va desfăşura proba de limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri. Candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile, în 473 de centre de examen. Din cei peste 137.300 de candidaţi la Bacalaureat, aproape 115.000 sunt din promoţia curentă, iar restul au absolvit anii trecuţi, dar nu au promovat examenul.

La proba la limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care îşi vor redacta tezele într-una din limbile maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Afişarea primelor rezultate a fost stabilită pentru data de 12 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 16 iulie.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a început în 13 iunie, cu probele orale.

Vești de ULTIMĂ ORĂ despre sănătatea Regelui Mihai: „Din păcate, nici regele, nici regina nu pot să meargă spre mai bine... BACALAUREAT 2016. SCANDAL la BAC? CAPCANA de la SUBIECTUL AL III LEA aruncă totul în aer. Mulți dintre elevi NU AU OBSER...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri