Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Raman cu tine

Bacalaureat 2018. A început BAC-ul olimpicilor! Azi e prima probă

Bacalaureat 2018. BAC-ul olimpicilor a inceput: e prima proba: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă

Bacalaureat 2018. Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul” din Ploieşti. Luni este prima probă: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă

Bacalaureat 2018. Potrivit Ministerului Educaţiei (MEN), pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA.

Miercuri va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de joi şi vineri este programată evaluarea competenţelor digitale.

Edu Bacalaureat 2018. Probele scrise

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai - Limba şi literatura română, 22 mai - proba obligatorie a profilului, 23 mai - proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai - limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00). În 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro