Antena Căutare

Bacau: Copiii romi - "logoditi", fetitele raman insarcinate

Oficial i se spune "logodna". Practic, e o cununie departe de ochii legii, intre copiii rromi. Intr-un sat din Bacau, aproape fiecare fata de 11-12 ani e insarcinata sau mama. E aceeasi localitate unde saptamana trecuta o fetita de 11 ani nastea un copil. Un prunc care se chinuie acum sa supravietuiasca.

Dar acolo de fapt copiii sunt siliti sa se casatoreasca la vaste fragede, dupa legea romilor, nu cea romaneasca. Iar uniunea lor e cu totul altceva decat spun parintii autoritatilor - doar un simplu ritual.

In satul Cotofanesti, de langa orasul Onesti (judetul Bacau), copilaria se traieste cu totul altfel: aici copiii aduc pe lume propriii lor copii. Iar fetele nici nu ajung bine la scoala ca si sunt promise baietilor din sat, tot din comunitatea roma.

Desi in alte zone romii neaga aceste lucruri, aici, in Cotofanesti, ei recunosc sincer ca fetele se dau baietilor la 10-11 ani. Maria, una dintre femeile satului, care are acum 45 de ani, este deja strabunica, ea nascand primul copil la 11 ani, iar la 23 de ani era deja bunica.

Majoritatea copiilor de aici nu fac decat patru clase la scoala, fiindca, deobicei, nu mai au timp de scoala dupa ce devin "logoditi" si fac la randul lor copii.

Nunta de nunta la Targu-Jiu: elicoptere si masini de lux pentru fata bulibasei... Bistrita: Jandarmi bauti in misiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x