Antena Căutare

Baconschi vrea sa redistribuie la consulate angajati disponibilizati din MAI

Angajati disponibilizati din MAI ar putea lucra in reteaua consulara a MAE, anunta Teodor Baconschi, citat de Mediafax. Una dintre conditii ar fi ca acestia sa aiba experienta in relatiile cu publicul.

"I-am comunicat ministrului de Interne printr-o scrisoare oficiala aceasta disponibilitate. Nu am stabilit inca proportiile unui astfel de transfer si reconversie profesionala, dar cred ca este o idee buna, pentru ca, in definitiv, foarte multi dintre cei care vor fi disponibilizati la MAI au o bogata experienta de lucru cu publicul si, in urma unei pregatiri specifice consulare, ar putea sa fie eventual redistribuiti in reteaua noastra consulara", a spus el.

Baconschi a facut aceasta propunere in conditiile in care multe dintre consulatele romanesti, mai ales in statele in care comunitatea de romani este mare, se confrunta cu un deficit de personal.

"Noi am operat restructurari de curand, deci nu putem reveni la starea precedenta, dar cred ca multe dintre consulatele noastre, mai ales in tarile unde sunt comunitati de romani numeroase, sunt subincadrate actualmente si, deci, va fi nevoie sa mai completam schema", a mentionat Teodor Baconschi.

Foto: Intact Images

Epava avionului disparut luni, gasita in judetul Hunedoara... Pitesti: Copil de doi ani in stare critica la spital, dupa ce a baut o sticla cu diluant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x