Antena Căutare

Romanii sunt generosi cand vine vorba de bacsis

Romanii sunt generosi, cel putin atunci cand lasa bacsis. Chiar daca serviciul prestat nu merita, multi dintre noi se simt obligati sa mai puna ceva la suma finala. Mai mult, unii privesc bacsisul ca pe confirmarea finala a potentei lor financiare.

"In general vorbind, bacsisul este binevenit. Cu cat serviciile ospatarilor nostri sunt de mai buna calitate, cu atat bacsisul este mai mare", spune managerul unui bar.

Asadar cuvantul-cheie este calitatea serviciilor.

"Depinde de cum te apreciaza clientul, cum l-ai servit. Fiecare ospatar are tips-ul lui, se da 4% pe bar, 4% pe bucatarie si restul ramane al nostru", a declarat un ospatar.

In multe servicii, bacsisul este de fapt cel care asigura grosul venitului lunar. Mai ales atunci cand esti tanar si la inceput.

Cu toate acestea, sa lasi bani peste pret nu este obligatoriu, chiar daca unora nu le convine atunci cand un client isi cere restul.

Cam 10% este procentul de bacsis practicat in restaurantele lumii. Dar sunt multe tari in care suma lasata peste nota este sub 5 procente. Numai in Israel bacsisul ajunge cam la 15%. La taxi insa, situatia se schimba. In majoritatea tarilor suma se rotunjeste in sus. Putine sunt cele care au un procent fix. Tot israelienii sunt mai darnici si la acest capitol. In Asia si Emiratele Arabe nu se lasa nimic in plus.

Ciupercile de sezon, mai scumpe decat carnea... Serban Ionescu implineste 62 de ani. Multa sanatate, maestre!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x