Antena Căutare

Badea catre Fatuloiu: "500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final"

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost arestati, duminica dimineata. Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei, in timp ce Constantinescu, Bunu si Badea sunt cercetati pentru complicitate la infractiunea de dare de mita.

"500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final"


"Chiar din primele secunde ale intalnirii (care a avut loc in biroul secretarului de stat, n.r.), Badea Stefan i-a solicitat denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin o coala de hartie si un pix, iar ulterior a consemnat olograf urmatoarele mentiuni: «500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final» (inscris care a fost ridicat si atasat la dosar). Pe aceeasi coala de hartie, pentru a evidentia totalul acestor sume, denuntatorul Fatuloiu Dan Valentin a consemnat olograf, in partea dreapta a datelor scrise de inculat, ca este vorba despre «1.000.000 EU»", se arata in referatul cu propunerea de arestare a lui Catalin Chelu si a celor trei complici ai sai.

Conform cronologiei evenimentelor care fac obiectul dosarului "mita la MAI", fiul secretarului de stat, Alexandru Fatuloiu, s-a intalnit in 20 august cu Stefan Badea si Antonel Bunu, doi dintre apropiatii lui Catalin Chelu, discutia fiind inregistrata ambiental.

Potrivit convorbirilor, Alexandru Fatuloiu i-a dat lui Antonel Bunu numarul de telefon al tatalui sau, pentru a fi transmis mai departe omului de afaceri Catalin Chelu, "urmand ca pe viitor discutiile referitoare la interventiile pentru facilitarea solutionarii favorabile a unor dosare" sa fie purtate numai de Dan Fatuloiu cu Chelu.

In acest context, Antonel Bunu si-a exprimat neincrederea fata de discretia lui Catalin Chelu, spunand ca "e prost de gura", dar a acceptat totusi ca discutiile legate de ce urma sa obtina sa fie purtate de Chelu cu Dan Fatuloiu.

Totusi, Bunu a cerut ca Dan Fatuloiu "sa nu abordeze subiectul privitor la folosul oferit cu titlu de mita, afirmand ca acest lucru reprezinta sarcina sa".

"In acest sens, Bunu Antonel a precizat: «Eu sunt de acord sa ma onorez, chiar si in avans, nu-i problema asta, sunt solvabil, adica nu mi-e teama de esecuri sau de nerealizari», mentionad si ca: «Eu, de saptamana viitoare, cu Stefan (Badea, n.r.), ne apucam de treaba»", se consemneaza in documentul citat de Mediafax.

Ulterior, a mai avut loc o serie de discutii intre toate partile implicate, pana la data de 9 noiembrie, cand in discutia dintre Badea si Dan Fatuloiu s-a precizat exact suma totala propusa ca mita secretarului de stat.

"Badea Stefan a explicat ca s-a stabilit sa fie data denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin suma totala de 1.000.0000 de euro, urmand ca o prima transa de 50.000 de euro sa ii fie remisa in numerar, o a doua transa, de 300.000 de euro, prin intermediul denuntatorului Fatuloiu Alexandru, adica sub aparenta unei afaceri care sa fie derulata prin societatea acestuia, iar o a treia transa, de 200.000 de euro sa fie data tot in numerar, dupa obtinerea solutionarii favorabile a dosarelor in care sunt cercetati Chelu Catalin si apropiatii acestuia", se arata in actul DNA.

Dan Fatuloiu i-a cerut lui Badea ca fiul sau, Alexandru Fatuloiu, sa nu fie implicat in modul in care vor fi remisi banii.

Dosar penal la spitalul din Campulung, in cazul gemenilor nascuti prematur... VIDEO! Locuinte mistuite de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x