Antena Căutare

Baia Mare: 50 de voluntari italieni au venit sa ajute comunitatea de rromi

In timp ce peste granite strainii fug de rromi, cateva zeci de italieni au venit in Romania special sa petreaca alaturi de ei. Tinerii voluntari vor petrece la Baia Mare trei saptamani, in care vor avea ocazia sa vada cum traiesc rromii si mai ales, sa-i ajute. Incantati, localnicii s-au mobilizat. Si le-au organizat musafirilor o petrecere in aer liber. Ca doar la asta se pricep cel mai bine.

Printre blocurile cojite, acolo unde copiii rromilor obisnuiau sa bata mingea, tinerii italieni par in largul lor. La fel si cei mici, care s-au strans puhoi. O comunitate sarmana. Cel putin la prima vedere. Dar asta nu inseamna ca rromii nu sunt in pas cu moda. Caci gadget-urile de ultimul tip au ajuns si aici.

Voluntarii italieni sunt la Baia Mare de o saptamana. Au ajutat la reconstructia unei case distruse de un incendiu. Alte doua locuinte vor fi ridicate pentru familiile sarace din zona. In plus, copiii rromilor vor fi ajutati sa mearga la scoala.

Fundatia Somachi face acest proiect de vreo sapte ani, cu voluntari din Italia si din Romania. In acest an au venit in jur de 50 de persoane.

Totii copiii o sa-si primeasca rechizitii, hainute si medicamente. Din pacate, legile de la noi le pun de fiecare data piedici celor veniti sa ne intinda o mana de ajutor.

Cei 50 de voluntari italieni vor mai petrece alaturi de rromii din Baia Mare inca doua saptamani.

foto: Intact Images

Romania, 2012: Olimpicii de la matematica nu primesc nimic! Nu sunt bani!... Limita de viteza ar putea fi marita in mai multe localitati si drumuri europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x