Antena Căutare

Românii care au copii pot să primească 7.000 de euro de la stat. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!

Începutul anului 2020 aduce vești excelente pentru familiile care au în îngrijire trei sau mai mulți copii, întrucât dacă își doresc să achiziționeze un autoturism nou pot să primească o finanțare nerambursabilă de până la 35.000 de lei. 

Românii care au copii pot să primească 7.000 de euro de la stat. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!
Românii care au copii pot să primească 7.000 de euro de la stat. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!

Proiectul de lege inițiat de UDMR ar putea să se aplice începând cu 1 iulie 2020, din dorința de a stimula natalitatea și pentru a stopa criza demografică din România concomitent cu „necesitatea stimulării achiziționării unor autovehicule noi de minim 7 locuri, mai puțin poluante”.

Astfel, proiectul de lege instituie programul denumit „Un Autoturism pentru Fiecare Familie”, care vizează facilitarea accesului la finanțarea nerambursabilă de la stat pentru persoanele fizice care au în întreținere/îngrijire 3 sau mai mulți copii.

Conform acestuia, începând cu 1 iulie 2020 persoanele fizice care au în întreținere/îngrijire 3 sau mai mulți copii vor putea accesa o sumă nerambursabilă, de maximum 35.000 lei, pentru achiziționarea de autoturisme noi cu poluare redusă Euro 5 sau Euro 6.

„Aceasta sumă accesată reprezentând pe piața romanească aproximativ 25-30% din prețul de cumpărare a acestor tipuri de autovehicule, cu minim 7 locuri. Considerăm că lipsa unei oferte de finanțare adecvată familiilor numeroase, în ceea ce privește sectorul auto, afectează nivelul de trai al populației. (…) Mai mult, în cazul familiilor care au în îngrijire copil/copii cu nevoi speciale care, spre exemplu, necesită utilizarea unui scaun cu rotile sau cârje sau astfel de echipamente tehnico-medicale, este și mai indicată achiziționarea unei mașini monovolum cu un portbagaj voluminos”, arată autorii prpiectului. Autorii nu lămuresc însă în proiect modul în care va fi alocată finanțarea de cel mult 35.000 lei, în funcție de valoarea mașinii sau de numărul de copii în întreținere, și vorbesc doar de „cheltuieli eligibile – în valoare maximă de 35.000 lei din cheltuielile efectuate de către beneficiar, după senmarea contractului de finanțare nerambursabilă, pentru achiziția unui autovehicul Euro 5 sau Euro 6 de minim 7 locuri, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”. Ei precizează doar că Guvernul, prin Ministerul Finanțelor Publice, va elabora un ghid de finanțare a programului.

Vinieta Oxigen: taxa a intrat în vigoare! Află când se vor da primele amenzi și ce mașini nu mai au voie în centrul Bucu... Ultimă oră! A fost descoperit un cadavru la Gara de Nord din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x