Bani de la stat pentru șomeri! Ce trebuie să facă o persoană fără loc de muncă ca să primească 1.000 de lei

 

Mii de persoane ar putea să primească, în perioada următoare, nu mai puțin de 1.000 de lei, bani de la stat, în cazul în care îndeplinesc câteva condiții.

Mai exact, șomerii care sunt înregistrați  la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ar putea să beneficieze de o primă de activare dacă îşi găsesc un loc de muncă. 

Suma este acordată o singură dată în două tranşe, dar pentru a o primi şomerii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, transmite RRA. Potrivit ANOFM, şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile care nu iau indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni beneficiază de prima de activare de 1.000 de lei.

Banii se acordă în două tranşe, respectiv. 50% la data angajării, iar cealaltă jumătate urmând a fi acordată după expirarea celor trei luni de la angajare. Nu beneficiază de această primă persoanele care se încadrează la angajatorii cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni sau care au mai primit în ultimul an prima de activare. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează proiecte cu finanţare europeană prin Pogramul Operaţional Uman 2014-2020, prin care sunt susţinute financiar aceste măsuri, conform EVZ. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI