Antena Căutare

”Bani de liceu” în anul școlar 2019-2020. Elevii pot primi 250 de lei pe lună

Programul de stat ”Bani de liceu” continuă și în anul școlar 2019-2020. Cererile pentru obținerea ajutorului de 250 de lei pe lună destinat elevilor se pot depune de săptămâna viitoare.

Programul de stat ”Bani de liceu” continuă și în anul școlar 2019-2020. Cererile pentru obținerea ajutorului de 250 de lei pe lună destinat elevilor se pot depune de săptămâna viitoare.

Potrivit datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba, depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se face în perioada 16 – 25 septembrie, notează alba24.ro.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează, învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună. Atât cuantumul ajutorului financiar, cât și plafonul maxim de acordare au fost majorate anul trecut.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

CALENDARUL de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” (sursa IȘJ Alba, conform anexei 3 la Ordinului MEN Nr. 3125/04.02.2019 pentru modificarea și completarea OMEC Nr. 4839/2004):

Depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” – 16-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii: 26 septembrie – 15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicate: 25 septembrie – 16 octombrie

Afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 17 octombrie

Depunerea contestaţiilor: 18-21 octombrie

Rezolvarea contestaţiilor: 22 -25 octombrie

Se monitorizează absenţele elevilor care au devenit beneficiari şi, dacă se depăşeşte limita de 20 de absenţe nemotivate, se sistează plăţile, iar elevul respectiv pierde această calitate, potrivit IŞJ Alba.

Sprijinul financiar mai este sistat şi dacă tânărul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei-cinci zile, dacă a obţinut sub nota 7 la „purtare” sau dacă nu mai frecventează cursurile ori a fost exmatriculat.

Neamţ: O femeie şi doi copii au murit într-un incendiu... Bacău: Cinci persoane au fost rănite după ce trei maşini şi un TIR s-au ciocnit pe DN 11; traficul în zona localităţii H...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x