Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Bani în plus pentru acești români: Măsura poate intra în vigoare din 2020

Bani în plus pentru acești români: Măsura poate intra în vigoare din 2020

Bani pentru români

O anumită categorie de români ar putea beneficia de bani în plus, începând cu anul 2020, dacă o propunere legislativă trece de Parlament și primește semnătura șefului statului.

Astfel că, salariații care vor rămâne fără slujbe anul viitor ar putea primi trei luni de șomaj în plus, pe lângă cele care se oferă în mod normal, prevede un proiect de lege.

Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

Propunerea legislativă stabileşte că salariaţii care vor fi concediaţi până la finele lui 2020 vor beneficia de o perioadă de şomaj mai lungă decât de obicei. Este vorba despre persoanele care sunt concediate din motive ce nu țin de ele, cum ar fi falimentul firmei sau concedieri colective, până în ultima zi a lui 2020 vor primi trei indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal, scrie romaniatv.net.

însă, pentru a se putea aplica legea, propunerea legislativă are mai întâi nevoie de adoptarea în Parlament şi de aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis.

sursa: capital.ro

Recomandari