Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Bani în plus pentru someri: 1.000 de lei, primiți în două tranșe. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Statul oferă bani în plus pentru șomeri. 1.000 de lei, lunar, dacă îndeplinești câteva condiții simple. Suma se oferă în două tranșe și susține reintegrarea pe piața forței de muncă.

Statul oferă bani în plus pentru șomeri. 1.000 de lei, lunar, dacă îndeplinești câteva condiții simple. Suma se oferă în două tranșe și susține reintegrarea pe piața forței de muncă.

Șomerii care nu mai primesc indemnizație și se încadreazã în muncã, beneficiazã de o primã de activare. Potrivit presei locale, Agenția Județeanã pentru Ocuparea Forței de Muncã Vaslui reamintește cã șomerii înregistrati în evidențele sale de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiazã de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajeazã cu normã întreagã pentru o perioadã mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrãrii la agențiile pentru ocuparea forței de muncã, beneficiazã de o primã de activare în valoare de 1.000 de lei.

Prima de activare stabilitã în cuantumul de 1.000 de lei se acordã în douã tranșe, astfel: o transã egalã cu 50% din cuantumul stabilit, la dată angajãrii și încã o transã, dupã expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

Banii se acordã, la cerere, persoanelor care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiții: sunt înregistrate la agenția pentru ocuparea forței de muncã de cel puțîn 30 de zile și nu beneficiazã de indemnizație de șomaj, s-au angajat cu normã întreagã, pentru o perioadã mai mare de 3 luni, în ultimele 12 luni anterioare angajãrii nu au lucrat la acel angajator, și nu au beneficiat de primã de activare în ultimele 12 luni.

Pentru a veni în sprijinul integrãrii pe piață forței de muncã a șomerilor neindemnizați, Agenția Județeanã pentru Ocuparea Forței de Muncã Vaslui implementeazã proiecte cu finanțare europeanã prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 prin care sunt susținute financiar aceste mãșuri.

Recomandari