Antena Căutare

Se dau BANI pentru minori! Care este singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

bani pentru minori studiVestea momentului pentru milioane de români! Guvernul României a anunțat că va da sume importante de bani, an de an, tuturor minorilor care au un cont deschis! Ce trebuie să faci și care este condiția pe care trebuie s-o îndeplinești?

Se dau BANI pentru minori! Care este singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești Galerie
Minorii primesc bani în cont pentru studii

Vestea momentului pentru milioane de români! Guvernul României a anunțat că va da sume importante de bani, an de an, tuturor minorilor care au un cont deschis! Ce trebuie să faci și care este condiția pe care trebuie s-o îndeplinești?

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa solemnă de Guvern de joi, de la Alba Iulia, se va institui un mecanism de economisire pentru copii - Contul de economii Junior Centenar, iar statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil sub 18 ani, un cont în care părinţii pot depune bani. Statul contribuie cu o primă anuală, în 2019 ea urmând să fie în valoare de 600 de lei anual pentru suma minimă de 1.200 de lei depusă anual.

"Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii - Contul de economii Junior Centenar - care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi, până la vârsta de 18 ani, într-un mecanism activ de economisire. Concret, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani, un cont special de economisire.

Se dau BANI pentru minori! Care este singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinești

Guvernul va da anual sume importante de bani

În acest cont, părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, pentru o sumă minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau, în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială, de stat, în contul special de economisire, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual", a afirmat premierul Dăncilă.

Ea a spus că banii economisiţi prin acest instrument pot fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanţarea studiilor universitare sau pentru a acoperi, la momentul respectiv, lipsa de venituri, potrivit celor de la news.ro.

"Banii astfel economisiţi nu se impozitează şi primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, dobândă stimulativă şi constantă", a mai spus Dăncilă.

Parada 1 decembrie 2018 Timișoara. Care e Programul... S-a aprobat astăzi! De la 1 ianuarie peste 7000 de români vor primi mai mulți bani! Vezi dacă te afli și tu pe listă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x