Antena Căutare

Banii românești pot fi purtători de Covid-19 pentru că sunt din plastic: "Sunt cei mai murdari din lume și transmit cele mai rezistente virusuri"

Bancnotele din plastic pot transmite coronavirusul! Leii româneşti transmit cele mai rezistente bacterii, arată un studiu realizat de doi cercetători străini. Specialiştii spun că materialul din care sunt făcuţi îi face greu de replicat, dar şi magnet pentru bacterii extrem de periculoase, precum Covid-19.

Banii românești pot fi purtători de Covid-19 pentru că sunt din plastic: "Sunt cei mai murdari din lume și transmit cele mai rezistente virusuri" Galerie
Coronavirus în România. Banii românești, cei mai murdari

Studiul arată că leii româneşti sunt campionii patogenilor rezistenţi, iar în contextul unei epidemii de coronavirus, românii sunt sfătuiți să evite pe cât posibil să îi folosească sau să se spele pe mâini de fiecare dată când ating o bancnotă.

Leul românesc şi dolarul sunt printre cele mai periculoase

”Când aţi stat într-o ţară străină, aţi avut sentimentul că banii care vă trec prin mână, vi se lipesc de degete şi sunt cam murdari? Întrebarea este: este contaminată cu vreo bacterie care îţi pune sănătatea în pericol?”, a declarat unul dintre cercetători, la momentul realizării studiului.

În cazul leilor, vinovatul principal ar fi materialul din care sunt făcuţi: polimerul. Acesta îi face rezistenţi, greu de falsificat, dar şi magnet pentru bacterii. Iar patogenii construiesc pe banii noştri adevărate colonii. În timp ce dolarii găzduiesc câte o familie de bacterii, pe leii româneşti trăiesc bine generaţii întregi de e-coli şi stafilococi aurii.

Citește și: Coronavirus - LIVE TEXT. Alertă în România! Opt noi persoane infectate. Unul din pacienți a intrat în contact cu peste 100 de persoane

Avertisment la de OMS: Coronavirusului se transmite prin bani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă populației să evite să folosească bancnote și monede și să recurgă pe cât posibil la plățile cu cardul, contactless. Banii ar putea să transmită virusul și nu știi când și cum poți primi rest o bancnotă purtătoare, explică reprezentanții OMS.

Anunțul răspândește panică, astfel că oamenii din China și Coreea de Sud au început să spele la propriu banii, într-o încercare disperată de a opri răspândirea coronavirusului.

Panică la ADP Sector 4! Bărbatul depistat pozitiv cu coronavirus avea biroul în Grand Arena Mall din Berceni... Bărbat venit din Spania, internat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud cu manifestări respiratorii; ulterior, a reieşit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x