Antena Căutare

UPDATE! Barbatul care a impuscat un tanar in cartierul Vitan a fost prins. Atacatorul a comis o fapta similara si in Marea Britanie

Barbatul care a impuscat, in 26 noiembrie 2012, un tanar cu un Kalasnikov a fost prins la Moscova. Atacatorul este cetatean moldovean, a anuntat, joi, seful Politiei Romane, Petre Toba.

UPDATE 13:10 Incepand cu data de 18 ianuarie 2013, a fost pus sub urmarire internationala, fiind difiuzat catre cele 190 state membre ale Interpol. Dovezile adunate de politistii romani le-au dat de gandit celor de la Scotland Yard. Englezii si-au dat seama ca si ei aveau de rezolvat un caz asemanator. Un bancher rus fusese impuscat de 6 ori tot cu arme automate in fata locuintei sale din Londra. Barbatul a fost cateva saptamani in coma, dar in cele din urma si-a revenit, ca si romanul ranit. Conform unui interviu acordat DailyMail, bancherul i-a indrumat spre anchetatori spre posibilul atacator. Asa ca politistii romani si cei englezi au pus cap la cap probele adunate si, cu ajutorul colegilor din Italia si Rusia, suspectul a fost prins.

Cetateanul moldovean este recidivist. “Vitalie Proca a fost condamnat pe teritoriul tarii noastre ultima data in anul 1998 la 25 de ani de inchisoare. Anterior, acesta a fost judecat de 4 ori pe teritoriul Republicii Moldova: pentru furt, jaf, omor si talharie”, a declarat un reprezentant al Departamentului de Politie Republica Moldova.

A fost condamnat la inchisoare pe viata dupa ce a asasinat un om si a ranit grav un altul. Cu toate acestea, in urma modificarilor din legea de pe teritoriul Republicii Moldova, barbatul a fost eliberat la mijlocul anilor 2000.

Vitalie Proca, in varsta de 33 de ani, a fost prins miercuri dupa-amiaza la Moscova, cu sprijinul Politiei din Rusia, Italia, Moldova si Scotland Yard, el fiind cautat dupa ce in primavara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o fapta similara, a precizat oficialul Politiei Romane, informeaza Mediafax.

In acelasi timp, pentru prinderea acestuia, au colaborat la nivel national Politia Capitalei, SRI, Directia Operatiuni Speciale, Directia de Investigatii Criminale din IGPR si Interpol.

Moldoveanul este acuzat de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, autoritatile romane au declansat procedura de extradare a acestuia din Moscova.

Proca este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui barbat, care a fost gasit impuscat in cap si in piept, in seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun, intr-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

Atacatorii barbatului au tras cu doua arme AKM (automat Kalasnikov modificat), una dintre acestea fiind gasita de politisti la locul agresiunii.

Proca este singurul dintre atacatori capturat.

sursa foto: Antena 3

Profesorii care au executat silit Universitatea Valahia isi vor primi restantele salariale din 2012 pana pe 14 februarie... N-am scapat de zapada! Vezi AICI cand vin ninsorile si care sunt temperaturile urmatoarelor zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x