Antena Căutare

Haos în România, din cauza coronavirusului. Un bărbat suspect de infectare cu virusul din China, gonit de acasă de familie de frică

Psihoza virusului fără leac contaminează şi România! Un bărbat din Satu-Mare a fost gonit de acasă de familia lui din cauza suspiciunilor de coronavirus. Asta, în condiţiile în care, medicii stabiliseră deja că suferă de o simplă răceală. La camerele de gardă se prezintă tot mai mulţi români care cer să li se facă analizele. Însă.Kiturile de urgenţă pentru depistarea virusului comandate de minister se pot folosi într-un singur spital din patru. 

Bărbatul de 40 de ani s-a intors recent din Italia, acolo unde a lucrat la un restaurant chinezesc. Pentru că se simţea rău, familia l-a trimis la spital. Oamenii se temeau că e infectat cu coronavirus. Medicii l-au liniştiti însă: are doar o simplă răceală. Prea târziu însă. Între timp, epidemia de panică se instalase în sat. L-au alungat din nou la spital.

”Medicii de la Urgență au zic să are coronavirus, apoi că nu mai are.”, a mărturisit un localnic.

”Medicii infecționiști nu au ajuns la concluzia că ar fi necesară internarea în spital, fapt pentru care au dorit să-l trimită acasă, dar membrii familiei au făcut scandal și nu au vrut să-l găzduiască, motiv pentru care l-am internat la spitalul de boli contagioase.”, a declarat Colnstantin Demian, purtător de cuvânt al Spitalului Satu Mare.

Şi la Deva s-a activat protocolul de urgenţă pentru o femeie de 59 de ani. Pacienta, întoarsă acum 3 zile dintr-o vacanţă în Thailanda, s-a prezentat singură la urgenţe cu febră, iar după primul consult a fost trimisă la spital la Timişoara.

Pacienta a fost adusă aici, la spitalul de boli infecțioase, din timișoara cu o autospecială pentru victime multiple. Ulterior, mașină a fost decontaminată după ce s a crezut că femeia are coronavirus. Medicii au stabilit că este vorba de encefalită autoimună.

Testul pentru coronavirus se poate face doar la Bucureşti. Şi asta deşi ministerul a dispus ca alte trei centre, Iaşi, Cluj şi Timişoara să aibă reactivii necesari. Doar la Timişoara au ajuns, însă kiturile nu pot fi folosite. Motivul? Specialiştii firmei de unde au fost achiziţionare testele trebuie să mai instaleze un soft.

Între timp, pe vasul Diamond Princess, andocat in Japonia au mai fost depistate încă 70 de cazuri noi. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 355. Un român din Yokohama a filmat pentru Observator nava inchisoare despartita de resul lumii cu un gard de sârmă ghmpată


Apariție neașteptată pe străzile din Sinaia. Momentul în care o turmă de mistreți se plimbă prin stațiune, în mijlocul z... Accident spectaculos în Focşani! Un adolescent băut a intrat cu maşina în vitrina unui magazin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x