Antena Căutare

Basescu, la CNAS: Procesul de centralizare informatica nu are rolul diminuarii numarului de angajati

Presedintele Traian Basescu a vorbit, in cadrul lansarii versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat de la sediul CNAS, despre importanta informatizarii tuturor centrelor administrative din Bucuresti si a unei restructurari totale a acestui sistem.

"Trebuie sa va spun ca obiectivul major al primei parti a anului viitor este, in afara de informatizare, si restructurarea sistemului de sanatate", a spus Basescu.

El a adaugat ca "fara a viza disponibilitati de medici, asistente medicale, surori, trebuie inchise locurile de risipa".

"Nu mai putem functiona cu un numar de spitale atat de mare, din care circa 200 de spitale nu depasesc rangul de capabilitati de tratament si interventie al unui dispensar, doar ca sunt mult mai mari si cu consumuri mult mai mari", a spus el.

Seful statului a mentionat ca aceasta masura de centralizare nu are ca scop reducerea numarului de angajati din institutii, desi aceasta este o urmare a masurii. Acesta a precizat ca, in acest fel, se obtine o acuratete a informatiilor si a datelor si se reduce posibilitatea de fraudare a sistemelor de plati, tot mai intalnita in Romania.

Potrivit proiectului ce reglementeaza aceasta masura, 58% dintre institutiile de stat vor fi conectate la un sistem informatic global, bine pus la punct si capabil sa genereze date exacte si nedeformate.

EDITORIAL Ana Maria Paunescu - Ultima sansa la copilarie... O ambulanta SMURD a accidentat mortal un barbat in Buzau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x