Antena Căutare

Basescu, lui Arafat: Sa nu cream psihoza publica, ca guvernul vrea sa distruga sistemul de ambulanta

Seful statului si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii au avut un schimb de replici intr-o emisiune, luni seara, in legatura cu Legea Sanatatii.

Presedintele Basescu i-a spus lui Raed Arafat, intr-o emisiune la care a intervenit telefonic, ca cea mai corecta abordare este sa-i prezinte ministrului observatiile sale si nu sa creeze "o psihoza publica", ca guvernul ar vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea "la niste golani privati".

"Vreau sa-l atentionez pe domnul doctor Arafat ca acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat in dezbatere publica, cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministru cu observatiile dansului si nu sa creeze o psihoza publica, ca acest guvern, ticalos, de altfel, nu, domnu' Arafat, vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea la niste golani privati", a spus Basescu.

El a mentionat ca, daca acesta este mesajul, este incorect. Raed Arafat a raspuns ca nu a spus aceste lucruri.

In ceea ce il priveste pe Raed Arafat, presedintele a apreciat ca acesta "are niste puncte de vedere stangiste", potrivit carora numai statul trebuie sa fie implicat in sistemul de urgenta.

Alte declaratii ale lui Traian Basescu

"Acesta a fost si motivul telefonului meu. Contributia dumneavoastra care este? Un scandal public si dezinformarea populatiei?"

"Avem in program achizitia de 1.200 de ambulante? De ce m-ar supara daca statul achizitioneaza doar 800 si 400 ar fi ale sectorului privat? Cu banii pe 400 de ambulante platesc alte servicii(...) Plecati de la o premisa foarte gresita.

"Este un mesaj ticalos, aceasta lege este necesara, cel mai bun lucru pentru un secretar de stat este sa o explice si sa o imbunatateasca. Corect este sa contribuiti la imbunatatirea legii nu sa atacati"


"Nimeni nu a afirmat ca este o lege perfecta, dar trebuie discutata relaxat, nu trebuie transformata de demnitarii Ministerului Sanatatii intr-o rampa de aparare a unui sistem perfect. Sunt oameni care mor si la care nu ajunge niciun mijloc de salvare in Romania. (...)Singurul lucru pe care il deschide aceasta lege - ambulante private, UPU autorizate si in alte spitale"


Citeste si ...

Victor Ponta: Eu am incredere mai mare in Raed Arafat decat in Traian Basescu

[Olguta Vasilescu: "Trebuie sa ne legam cu lanturi ca sa nu treaca Legea Sanatatii"]



Foto: Intact Images

Incendiu puternic la biserica Sf. Pantelimon din Capitala... RATB: Vatmanul a facut tot posibilul pentru evitarea accidentului cu Lucescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x