Antena Căutare

Bătaie pe locuințele ANL! Uite care sunt zonele cele mai căutate și cine va beneficia de ele

n Botoșani, au fost ridicate pe fostul teren al Ministerului Apărării Naționale blocurile ANL care sunt aproape gata, însă abia acum se deschid lucrările pentru partea de utilităţi.  Locuințele au fost oferite municipalității, aceasta urmând să le ofere locuitorilor care vor întruni condițiile special stabilite de inițiatorul proiectului.

În Botoșani, au fost ridicate pe fostul teren al Ministerului Apărării Naționale, blocurile ANL care sunt aproape gata, de acum înainte muncitorii vor mai avea de finisat partea de utilități.
Locuințele au fost oferite municipalității, aceasta urmând să le ofere locuitorilor care vor întruni condițiile special stabilite de conducere.

„La ora actuală sunt aproximativ 600 de cereri pentru locuinţe ANL. Lista de priorităţi pentru obţinerea unei locuinţe se va reactualiza în anul în care se vor recepţiona locuinţele din noul cartier ANL din Șoseaua Iaşului. Acolo vor fi 80 de locuinţe din care 40 vor fi ale Armatei pentru că ei au pus la dispoziţie terenul, iar 40 ale municipiului Botoşani”, spune viceprimarul municipiului Botoşani, Marian Murariu, citat de publicaţia Botoşăneanul.

Numărul botoşănenilor de pe lista de aşteptare pentru locuinţe ANL ar urma să crească şi în următorii doi ani de zile, până când blocurile de la intrarea în oraş vor fi gata de locuit.
„Primim în continuare cereri. Criteriile de atribuire sunt stabilite la nivel naţional prin HG 962/2001 în funcţie de starea civilă, numărul de copii, studii, condiţii de locuit, venit, starea de sănătate. Practic, în acest moment sunt aproximativ 600 de cereri şi dacă ar fi să luăm în considerare că vor fi doar 40 de apartamente, în acest moment avem 15 solicitări pe apartament”, mai spune Marian Murariu.

Cartierul cu locuinţe destinate familiilor cu un venit mic și tinerilor la început de drum, urmează să ofere în total 700 de spaţii locative, toate destinate botoşănenilor. Acestea sunt construite în etape, prima constând în 80 de apartamente, dintre care 40 se vor oferi armatei care a oferit spatiul pentru construcția blocurilor, spune Capital.

Ultimă oră: Două persoane, rănite într-un accident rutier! Șoferul, în stare gravă, preluat de un elicopter SMURD... Un artist celebru, în lacrimi! Fosta sa parteneră de viața, mama celor trei copii ai săi, a murit! Femeia, găsită moartă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x