Antena Căutare

Bătrânica eroină a fost concediată după ce a apărut în presă! Comunitatea a luat foc: „Am crezut că este o păcăleală”

Bătrânica de 83 de ani din Gorj care, la 83 de ani, se trezește la 5 dimineața ca să aibă grijă de copiilașii de la grădinița din sat, a fost concediată! Reprezentanții  Inspectoratului Şcolar și-au dat seama că femeia este prea bătrână.

Bătrânica eroină a fost concediată după ce a apărut în presă! Comunitatea a luat foc: „Am crezut că este o păcăleală”
batrana, concediata, gradinita, gorj | mediafax

Bătrânica de 83 de ani din Gorj care, la 83 de ani, se trezește la 5 dimineața ca să aibă grijă de copilașii de la grădinița din sat, a fost concediată! Reprezentanții Inspectoratului Şcolar și-au dat seama că femeia este prea bătrână.

Concediată pentru că este prea bătrână!

Acum câteva zile, o țară întreagă îi admira devotamentul. Astăzi, 1 aprilie, Inspectoratul Școlar a venit cu o veste ce sună mai mult a păcăleală.

Bunica Sofia a fost concediată de la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru. Bătrăna avea un contract de două ore pe zi.

„Am vorbit cu doamna inspector general, dumneaei ştia de situaţie, săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vestea a stârnit un val de indignare în comunitate. Viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, a declarat că, inițial, a sperat că era vorba despre o păcăleală de 1 aprilie.

„Sunt total dezamăgit. Este un gest regretabil, nu mă gândeam că se poate ajunge de la un lucru atât de frumos, din care s-a dorit să se scoată în evidenţă faptul că această persoană munceşte cu mult drag pentru aceşti copii, chiar dacă indemnizaţia este de 400 şi ceva de lei. Dar văd că s-a găsit acum, dintr-odată, să se respecte întocmai legea şi în loc să fie apreciată de către cei în cauză, au găsit soluţia să o dea afară pe femeie, de a-i încheia contractual de muncă, lucru regretabil, n-am dorit aşa ceva nici măcar o secundă. (...) Este regretabil. Am crezut că este o păcăleală când am auzit, dar văd că nu este o păcăleală de 1 aprilie, este adevărat. Să înţeleg că din presă şi-au cunoscut personalul din instituţii? N-au ştiut ce personal lucrează? Nu se poate aşa ceva. Nu este moral ceea ce s-a întâmplat”

Povestea emoționantă a bunicii Sofia, aici: Nu se lasă! La 83 de ani, se trezește la 5 dimineața, ca să aibă grijă de copiii din sat. „Cât oi mai avea zile, mai fac aici. Cât nu, m-oi duce sus...”​

sursa: Mediafax

Elevii cu autism trebuie înscriși în școli normale. „Societatea și școala trebuie să se adapteze la copii, nu copiii la ... Alocațiile copiilor, majorate oficial! Din luna mai se primesc banii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x