Antena Căutare

Le promit ajutoare, apoi ii jefuiesc! Batranii, victime ale infractorilor care se folosesc de false identitati

Batranii devin victimele propriei credulitati, de care profita escrocii. Numai la Iasi zeci de pensionari au fost jefuiti in ultimele luni, dupa ce hotii au reusit sa intre in casa lor folosind diferite promisiuni sau legitimatii false. Reporterii Observator au incercat una dintre zecile de metode folosite de escroci.

Criza se simte poate cel mai bine in buzunarul si asa gol al pensionarilor. De asta au profitat si reporterii de la Observator. Ei au devenit doi functionari ai unei fundatii care ajuta batranii cu factura la intretinere. In zece minute, au pregatit cateva documente false si in alte cateva erau intrati in primul apartament, cu o camera ascunsa.

Inauntru, au rugat-o pe doamna sa le arate buletinul. Pretextul: trebuiau sa completeze cateva formulare. Adevarul: au vrut sa vada daca in sertare exista bani sau lucruri de valoare. Amagita de promisiunile reporterilor aflati sub acoperire, batrana a acceptat fara sa clipeasca.

Reporterii de la Observator au continuat experimentul, de fiecare data cu acelasi rezultat. Batranii sunt extrem de creduli, si cad repete in plasa infractorilor.

De cele mai multe ori, hotii raman neprinsi.
 

EXCLUSIV! Consumatorii de droguri legale, la mana hazardului... Circa 80% din produsele bio romanesti merg la export...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x