Antena Căutare

Bautura la negru, pentru sarbatori, se vinde sub nasul autoritatilor in pietele din Romania

In prag de sarbatori, contrabandistii umplu pietele din Romania cu bauturi alcoolice. Aduc vin, sampanie si vodca de peste Prut si le vand, pe sub mana, clientilor. Incalca normele sanitare si, peste toate, legea. Politistii, desi spun ca fac controale si dau amenzi, nu reusesc sa opreasca valul bauturilor de contrabanda.

Basarabenii stiu bine ce fac. Aduc alcool peste granita si il dau, pe ascuns, clientilor dintro piata din Iasi. Reporterii de la Observator a testat ceea ce stiu toti iesenii si s-au aprovizionat pentru o petrecere. In piata, sampania costa 12 lei litrul. In comert, o sticla mai mica de un litru de sampanie costa cateva zeci de lei. Se poate cumpara si vin sau vodca, tot la pret redus.

Vanzatorii de peste Prut cunosc legea romaneasca. Daca le spun vamesilor ca merg la o ruda sa petreaca, pot sa aduca mai mult. Asa fac comerciantii de fiecare data cand intra in tara.

“Se gasesc de multe ori asupra lor produse de provenienta altele decat ar fi normal, cum ar fi alcoolul si tigarile. Aceste produse sunt ridicate in vederea confiscarii”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Iasi.

Dupa ce raman fara marfa, primesc si o amenda. Intre 1.000 si 1.500 de lei, cat o suta de litri de sampanie moldoveneasca. De la inceputul anului, politistii au dat peste 1.000 de amenzi pentru contrabanda cu alcool din pietele iesene.

Doi teroristi Al-Qaida au fost prinsi in Romania. Planuiau un atentat de sarbatori... Explozie puternica intr-un bloc din Bistrita. Un ranit grav si cinci apartamente distruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x