Antena Căutare

Baza americana de la Kogalniceanu, ridicata cu piatra dintr-o cariera ilegala

Unul dintre partenerii romani cu ajutorul carora Armata SUA a ridicat baza militara de la Mihail Kogalniceanu a ajuns sa faca obiectul unor descinderi ale Politiei.

Scandalul iscat din cauza firmelor „neserioase" cu care US Army a lucrat pentru a construi oraselul militarizat de la Kogalniceanu s-a acutizat dupa ce mai multi politisti si procurori au descins la punctul de lucru al SC Analog Trans SRL din Ovidiu. Oamenii legii aveau informatii potrivit carora acolo ar fi fost exploatata, in mod ilegal, o cariera de piatra, aceeasi de la care au fost furnizate, la baza militara, materialele neconforme cu standardele.

Anchetatorii au ridicat de la punctul de lucru al societatii constantene mai mul­te documente cu ajutorul carora pro­curorii vor incerca sa stabileasca cum a reusit administratorul societatii, Mugurel Pana, sa intre in posesia celor 10 hectare de teren pe care functioneaza cariera de piatra Sitorman. Se pare ca SC Analog Trans SRL Ovidiu a cumparat terenul in 2007 de la o persoana fizica care, la ran­dul ei, intrase in posesia carierei intr-un mod invaluit in mister. Cariera fusese inchisa in 2006 de reprezentantii Agentiei Nationale pentru Resurse Mine­rale, insa administratorul a continuat sa o exploa­teze fara sa se teama de consecinte.

Citeste continuarea pe Financiarul.com

Foto: Intact Images

VIDEO! Romanii isi vand vacantele... Dan Voiculescu, scrisoare deschisa catre Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x