Antena Căutare

Baza de date a Politiei Romane ar putea afecta aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Cele doua baze de date ale Politiei Romane, care nu mai functioneaza de aproape 3 luni, ar putea sa afecteze aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Daca cele doua baze de date nu vor fi reparate pana la sfarsitul lunii octombrie, relatiile internationale ale Romaniei ar putea fi afectate, prin incalcarea Tratatului de la Prum, care are legatura cu acordul Schengen, anunta gandul.info.

"In baza unui acord de cooperare, Tratatul de la Prüm, din 2008, Romania a acceptat sa participe la un schimb de date cu celelalte state semnatare. Este vorba despre o interfata comuna, care sa permita celorlalte state sa acceseze direct aceste baze de date: amprente, ADN si evidenta parcului auto. Noi avem o evaluare externa la sfarsitul lunii octombrie. Riscam sa nu ne putem indeplini obligatiile. Maine vom avea o intalnire cu reprezentantii companiei producatoare, pentru a vedea cum urgentam rezolvarea problemei”, a declarat secretarul de stat Marian Tutilescu, intr-un interviu acordat gandul.info.

Incepand din 20 iunie, cele doua baze de date utilizate de Politia Romana, Imagetrack si AFIS 2000, nu mai functioneaza, din cauza unor probleme tehnice dar si de software.

Reprezentantii MAI se vor intalni, vineri, cu reprezentantii firmei SAFRAN, compania care se ocupa de baza de data comuna, pentru a gasi o solutie rapida de rezolvare a problemei.

FOTO: latimes.com

VIDEO SCANDALOS! Politistii DIAS Cluj petrec cu doua tinere in poligonul de tragere!... Pe autostrada A3 se poate circula cu 130 km/h!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x