Antena Căutare

BBC, despre masinile sfintite: Romania, in top trei la accidente rutiere in Europa

Noul serviciu introdus de Patriarhia Romana care ofera credinciosilor posibilitatea de a-si sfinti masina a ajuns si la urechile jurnalistilor straini. Cei de la BBC au notat faptul ca, in ciuda acestui obicei, Romania are a treia cea mai mare rata a accidentelor rutiere, in randul tarilor din Europa.

Jurnalistii de la BBC transmit ca Patriarhia Romana a introdus noul serviciu dupa o cerere tot mai mare din partea posesorilor de masini si totodata ca nu exista o taxa fixa pentru aceasta slujba, iar soferii pot plati oricat doresc. In Romania este o practica comuna a credinciosilor sa scrie rugaciuni pentru lucruri precum sanatatea si rezultatele la examene, care sunt citite de preoti in schimbul unei mici sume de bani, mai scriu acestia.

"Ce se intampla daca te loveste o masina nesfintita?", se intreaba cei de la BBC, amuzandu-se pe seama deciziei Bisericii Ortodoxe Romane.

Potrivit unor date publicate in septembrie 2011, in Romania au loc 142 de decese la fiecare milion de locuitori, anual, in timp ce in Lituania numarul este de 148 de morti la un milion de locuitori, iar in Polonia de 143 de morti.

Patriarhia Romana a introdus, oficial, slujba de sfintire a masinii in cea mai recenta editie a cartii de cult in care se regasesc astfel de slujbe, si anume Molitfelnicul 2013.

Foto:Intact Images

UPDATE! Incendiu in Salina Praid! Sute de turisti au fost evacuati... Un nou sistem de taxare pe A2? Ponta nu mai vrea cozi la Podul Cernavoda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x