Antena Căutare

Bebelusii de la maternitatea Giulesti au fost supusi la o temperatura de 150 de grade!

Asistenta de serviciu i-a lasat pe copii nesupravegheati cel putin 15 minute. Florentina C., 35 de ani, asistenta de serviciu la salonul de Terapie Intensiva al Maternitatii Giulesti in momentul producerii tragediei, a fost audiata de procurori in dosarul penal deschis pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava.





"Doi dintre primii trei bebelusi victime au murit, potrivit medicilor legisti, din cauza lipsei de oxigen. Este clar ca asistenta nu a fost o perioada in salonul de reanimare. Cat a lipsit exact vom vedea pe camera de filmat care era instalata acolo. Am luat hardul cu totul si cerem autorizatie de perchezitie informatica pentru a vedea imaginile surprinse de camera"


Anchetatorii spun ca iau in calcul toate pistele posibile si ca spera ca, pana saptamana viitoare, specialistii din diverse domenii, chemati de procurori la cercetarea de la fata locului, sa poata da verdictul profesional.

"Este pentru prima oara cand, la un caz asa de complex ca acesta, am chemat la cercetarea de la fata locului specialisti din mai multe domenii precum: Inspectoratul Teritorial de Munca, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, specialisti in incendii si explozii de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INCD INSEMEX) din Petrosani. Am chemat totodata specialisti de la Enel, de la EonGaz, dar si de la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pentru ca, vedeti, vreau sa-mi spuna despre aparatura din salon, despre incubatoare, daca erau cu reviziile facute, cand. Nu vrem sa existe nici o scapare. In prima parte a fost o cercetare statica, azi a inceput cercetarea dinamica, pentru fiecare aparat medical in parte, pentru fiecare din cele 70 de prize, pentru instalatia electrica in intregul ei, nu doar pentru improvizatia de alimentare a aparatului de aer conditionat", ne-a precizat Marius Iacob.

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro


Urmarile tragediei: Incepe verificarea tehnica a spitalelor PMB!... VIDEO! Orase in doliu pentru bebelusi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x