Antena Căutare

Becuri economice pentru satenii din Ialomita

Lumina mai ieftina pentru locuitorii unui sat din Ialomita. Nu primesc vreo subventie de la stat ci, pur si simplu, si-au inlocuit becurile normale cu becuri economice.

In satul Valea Ciorii traiesc cateva sute de familii. Unele dintre ele, la limita subzistentei. Banii care se duc pe factura de electricitate sunt o povara in plus, pe care o mai evitau stand pe intuneric. In loc de asta, vor folosi acum becuri economice.

Tehnologia a ajuns la oameni printr-o campanie: schimb pe schimb. La fiecare cinci becuri vechi pe care le-au donat, ei au primit cinci becuri economice, care care consuma mai putin. Si asa tot satul s-a strans la caminul cultural. Iar ca distractia sa fie garantata, de atmosfera s-a ocupat interpretul de muzica populara Petrica Matu Stoian.

Evenimentul a fost finantat de un producator de electricitate. Specialistii si primarul le-au explicat satenilor utilitatea noilor becuri. Aproape 4 mii de becuri economice au ajuns la locuitorii de aici. Ceea ce inseamna ca, per total, tot satul va economisi 75.000 de lei pe an.

Manualele scolare vor putea fi inlocuite cu e-book-uri... Un palat tiganesc a fost scos la licitatie de ANAF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x