Antena Căutare

Becurile cu incandescenta sunt interzise in UE, de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, comercializarea becurilor cu incandescenta in interiorul Uniunii Europene este interzisa, relateaza revista Income. Aceasta masura, prevazuta intr-o directiva europeana, este menita sa conduca la economisirea energiei.

In septembrie 2009, a inceput o perioada tranzitorie, atunci fiind retrase de pe piata becurile cu incandescenta cu o putere de peste 100 de wati. In 2010 si 2011au fost scoase de la comercializare si cele de 75 si 60 de wati.

Becurile traditionale nu vor mai putea fi vandute de maine. Acestea pot fi inlocuite cu becuri fluorescente compacte, care consuma cu 75% mai putina energie sau cu halogene. Acestea din urma sunt echivalente cu cele incandescente din punct de vedere al calitatii iluminarii, dar consuma cu 25 pana la 50% mai putina energie.

Comisia Europeana estimeaza ca inlocuirea becurilor traditionale ar putea duce la o economie de 50 de euro pe an in fiecare camin. Mediul inconjurator va fi si el protejat, caci noile becuri au o durata de viata mai mare ce permite reducerea cantitatii de reziduuri si a emisiilor de dioxid de carbon.

Foto: julietschor.org

Fostul sef al politiei din Constanta, acuzat ca ar fi amenintat cu pistolul un sofer... Ferma de prepelite, o afacere profitabila pe timp de criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x