Antena Căutare

Benzina din Romania, mai scumpa decat cea din Germania, desi salariile sunt de 5 ori mai mici

Benzina din Romania, mai scumpa decat cea din Germania, desi salariile sunt de 5 ori mai mici. Pana si din Austria sau Marea Britanie este mai ieftin sa cumperi carburant decat din tara noastra.



Datele Comisiei Europene arata ca in acest inceput de an, topul tarilor cu cea mai scumpa benzina este condus de Danemarca, Malta, Italia, Spania si Portugalia.

Romania se situeaza pe locul 18, inainte de Germania si Bulgaria. Ultimele locuri ale topului sunt ocupate de Marea Britanie, Austria si Irlanda. Cresterea preturilor la carburanti a plasat Romania, inca de la inceputul anului 2011, pe locul opt la nivelul intregii Uniuni Europene, cu o scumpire de 4 eurocenti pe litru, in timp ce in Polonia, Cehia si Ungaria, pretul benzinei a crescut cu 3 eurocenti/litru.

Nu e de mirare de ce multi bucuresteni alimenteaza in Bulgaria. La vecinii nostri, benzina s-a scumpit cu un singur cent pe litru, anul trecut. Cele mai mari scumpiri au fost in Irlanda, unde pretul benzinei, fara a lua in calcul taxele, a crescut cu 14 eurocenti/litru.

In Malta, cresterea a fost de opt eurocenti, iar in Cipru litrul de benzina s-a scumpit cu sase centi.

VIDEO! La 11 luni, cantareste cat un copil de 8 ani!... UPDATE! Trei aeronave au aterizat pe Aeroportul Baneasa din cauza cetii de pe Otopeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x