Antena Căutare

Bilantul gripei porcine a ajuns la 24 de imbolnaviri si 4 decese

Douazeci si patru de romani s-au imbolnavit de gripa noua de la inceputul acestui an, iar numarul deceselor a ajuns la patru. Cel mai recent caz este cel al unui baietel din Satu Mare in varsta de un an si doua luni. Si la Constanta au fost confirmate miercuri doua noi cazuri.

Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul gripei noi s-au inregistrat pana acum in judetele Iasi si Bistrita-Nasaud. Au mai fost diagnosticate cate doua cazuri in sapte judete din tara, printre care Bihor, Calarasi si Cluj.

In total, patru persoane si-au pierdut viata, pe fondul complicatiilor aparute din cauza infectarii cu A/H1N1.

Prima victima a gripei, in acest an, a fost un profesor de arhitectura. El a murit la spitalul din Iasi, din cauza complicatiilor aparute in urma contractarii virusului gripei noi. Arhitectul a fost internat in spital la inceputul lunii ianuarie, in stare grava, dupa ce se intorsese din Egipt.

Urmatoarele doua decese provocate de A/H1N1 au aparut intr-un interval de numai 12 ore. Primul caz, respectiv o femeie de 23 de ani insarcinata in 28 de saptamani, a fost descoperit la Ploiesti.

Tanara a fost internata la sectia de ginecologie a spitalului din Ploiesti, apoi Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta virusului A/H1N1. Medicii au decis ca e mai bine, pentru sanatatea femeii, sa intrerupa sarcina, insa aceasta nu a supravietuit operatiei.

Cateva ore mai tarziu, o alta femeie, de 29 de ani, de data aceasta din Iasi, a murit, diagnosticata cu acelasi virus.

Cel mai recent deces pus pe seama gripei noi s-a inregistrat in Satu-Mare. Un baietel de un an si doua luni, care initial a fost diagnosticat cu peritonita, s-a stins intr-un spital din Cluj.

Bulgaria, in alerta

Daca la noi, numarul imbolnavirilor cu A/H1N1 este destul de mic, deocamdata, vecinii nostri bulgari sunt in alerta maxima din cauza gripei. In regiunile afectatate, aproximativ 7% din oameni sunt bolnavi, asa ca autoritatile au inchis sute de scoli.

Ministerul bulgar al Sanatatii a declarat pandemie de gripa in 12 regiuni ale tarii. Cele mai mari orase din tara vecina sunt afectate, inclusiv capitala Sofia, dar si orasele de la granita cu Romania: Varna si Plevna.

Miercuri, s-a inregistrat si primul deces din acest an in Bulgaria. Este vorba despre un barbat de 62 de ani din sudul tarii, care a murit in spital.

Anual, aproximativ cinci milioane de oameni se imbolnavesc de gripa in toata lumea, iar in jur de 500.000 de cazuri sunt mortale.

Sursa: Antena3

Medicii de familie, obligati sa acorde asistenta permanenta... Doua cutremure la interval de 6 minute, in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x