Antena Căutare

Bilantul la zi al protestelor: Pagube de 270.000 de euro in Bucuresti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca pagubele inregistrate in timpul protestelor din centrul Bucurestiului se ridica, pana la ora actuala, la circa 270.000 de euro.

Oprescu a reiterat ca aproximativ sase kilometri de strazi din centrul Capitalei au fost vandalizate in timpul protestului de duminica seara, din zona Universitate-Piata Unirii - Bd. C.I. Bratianu - Centrul istoric.

Iar politia a informat ca in cursul protestelor care au avut loc duminica seara in Capitala au fost constatate mai multe distrugeri in zona Pietei Unirii si a Centrului istoric, unde au fost sparte geamurile la trei filiale de banci, vandalizate doua bancomate, avariate cinci masini, dintre care doua ale politiei locale si distruse gardurile metalice pe intreaga lungime a Bulevardului I.C. Bratianu.

Pavajul a fost distrus pe opt dintre strazile aflate pe Smardan, Sf. Dumitru, Teatrul National Bucuresti, Ion Ghica, Cavafii Vechi, Nicolae Balcescu si Stravopoleos.

In aceleasi zone au fost devastate ghivecele cu plante ornamentale si un automat de sandvisuri. S-a mai constatat distrugerea stalpilor de iluminat din zona Curtea Veche, precum si a celor din fata magazinului Unirea si de pe Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice, precum si o cabina telefonica iar pe str. Selari a fost devastat gardul de fier al santierului arheologic si o cabina a postului de politie locala.

Potrivit aceluiasi raport, a fost incendiat un panou publicitar de la intersectia bulevardelor Corneliu Coposu si I.C. Bratianu si au fost devastate mai multe indicatoare rutiere si o baraca pentru muncitori.

Au fost deteriorate semne de circulatie iar o camera video de monitorizare din Pasajul Universitatii a fost distrusa.

Conform responsabililor RATB, au fost avariate patru vagoane de tramvai si a fost spart geamul cabinei de vanzare RATB de la Sf. Gheorghe.

Foto: Intactimages

Protestatar, amendat pentru tulburarea linistii publice cu lozinci contra regimului actual... Sindicatele ameninta cu greva generala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x