Antena Căutare

Bir nou la Sanatate: taxa pe „pacientul 21“

Pe langa diminuarea veniturilor, in special pentru medicii de familie, guvernul a decis introducerea unor taxe noi. Este vorba de taxa pentru „pacientul 21” sau pentru consultatia neprogramata, care se adauga evident contributiilor de sanatate platite deja. Iar lucrurile nu se vor opri aici: Coplata este in pregatire, la fel si extinderea contributiilor de asigurari sociale pentru toate categoriile de venituri salariale.

Mai mare si mai negru decat o zi de post. Asa arata noul Contract Cadru privind pachetul de servicii medicale elaborat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

In peste 350 de pagini alambicate sunt expuse noile prevederi din medicina romaneasca pe care vor trebui sa si le insuseasca, asume si suporte din propriul buzunar atat medicii, cat si pacientii. Dar si noile taxe deloc mici pe care trebuie sa le plateasca pacientii.

Veniturile medicilor, reduse cu 25%

Pentru medicii de familie, noile norme aprobate de guvernul Boc nu fac altceva decat sa taie, matematic, 25% din veniturile acestora. Mai mult, in strategia de guvern sau de partid, daca tinem cont de faptul ca presedintele CNAS, Lucian Duta, este membru al aceluiasi PD-L, apar si o serie de norme punitive aberante.

Tot articolul, in Financiarul

Functionarii publici au suspendat greva generala, dar vor continua protestele... Accident pe aeroportul Henri Coanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x