Antena Căutare

Biserica Ortodoxa a incercat sa interzica Bisericii Catolice sa oficieze slujbe pentru Sergiu Nicolaescu

Un singur Dumnezeu, dar mai multe reguli. Reguli facute de oameni care n-au primit indicatii de sus pentru masurile lor. Desi Biserica Ortodoxa Romana pledeaza pentru ecumenism, in practica lucrurile stau diferit. Biserica Catolica i-a facut slujbe de pomenire lui Sergiu Nicolaeascu, chiar daca actorul a fost incinerat. Biserica Ortodoxa sare rapid cu un comunicat in care interzice orice procesiune in acest caz, desi nu are dreptul sa se amestece in canoanele altei religii.

Dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a refuzat sa oficieze o slujba pentru Sergiu Nicolaescu, un grup de credinciosi catolici a preluat initiativa. E adevarat, la cateva saptamani de la incinerarea regizorului, insa slujba a avut loc.

“La solicitarea unui grup de credinciosi, luni, 21 ianuarie 2013, la ora 17.00, in Catedrala Romano-Catolica Sf. Iosif din Bucuresti se va oficia Sfanta Liturghie cu requiem pentru odihna sufletului raposatului Sergiu Nicolaescu”, a anuntat Biserica Catolica.

Dar, la o zi distanta, a venit un raspuns de la Patriarhia Romana: “Biserica Ortodoxa Romana ramane fidela traditiei sale bimilenare de neacceptare a practicii necrestine a incinerarii”.

In acelasi comunicat, reprezentantii Patriarhiei fac si alte mentiuni: “In traditia romano-catolica, incinerarea a fost interzisa si sanctionata cu excomunicarea vreme de secole pana in anul 1963, cand papa Paul al VI-lea, sub presiunea secularismului contemporan, a cedat si a acceptat slujba funebra pentru credinciosii catolici care urmau sa fie incinerati”

In sufletul celor care l-au iubit pe Sergiu Nicolaescu raman frustrarile. Dar nu regreta nicio clipa faptul ca i-au respectat regizorului ultima dorinta.

Urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu se afla in casa in care a locuit. Si in care au ramas acum sotia si sora regizorului.

Joi seara va intra in vigoare CODUL GALBEN de vreme rea. Vezi care vor fi zonele afectate!... Salvarea vine de la Cluj: Un medic reuseste lucruri aproape imposibile cu pacientii sai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x