Antena Căutare

Biserica praznuieste astazi Sfantul Ioan Botezatorul

Aproximativ doua milioane de romani isi sarbatoresc, vineri, onomastica, de Sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul. Dintre acestia, peste 1,4 milioane sunt barbati. Potrivit traditiei, Sfantul Ioan a trait retras in pustiul Iordanului, de unde a predicat pocainta. Este cel care l-a botezat pe Iisus in apele Iordanului.


Fiu al preotului Zaharia si al Elisabetei - verisoara Fecioarei Maria -, Ioan Botezatorul s-a nascut cu sase luni inainte de Iisus. In anul 26 dupa Hristos, pe cand avea 30 de ani - varsta maturitatii la vechii evrei -, Ioan incepe sa propovaduiasca si sa boteze.

Predicile sale erau extrem de radicale, anuntand iminenta Apocalipsei si a "Judecatii de Apoi", indemnand la pocainta, botez si ispasirea pacatelor. Trimis de Dumnezeu in desert sa anunte vestea venirii lui Mesia si sa-i pregateasca sosirea, Ioan isi implineste misiunea, botezand pe Iisus in apele Iordanului.

Meteorologii anunta o usoara incalzire a vremii in urmatoarele zile... Un nou proiect de lege propune interzicerea camparii pe plajele din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x