Căutare Live

Bisericile nu vor fi deschise pe 15 mai! Raed Arafat a explicat decizia controversată: „Există o șansă. Să vedem cu ce măsuri”

La mall, da, la biserică, nu. Raed Arafat a explicat de ce nu se vor deschide lăcașele de cult pe 15 mai.

Bisericile nu vor fi deschise pe 15 mai! Raed Arafat a explicat decizia controversată

În timp ce unii oficiale se înghesuie să anunțe relaxarea măsurilor și redeschiderea unor locuri publice după data de 15 mai, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un anunț ce ar putea supăra un segment destul de mare al populației României.

Arafat a declarat că bisericile nu se vor deschide imediat după expirarea stării de urgență. Decizia a fost luată întrucât în lăcaşurile de cult merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19.

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri.

Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și:

Mall-urile, redeschise parțial după 15 mai! Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre deplasările în afara localității: „Le considerăm întemeiate”

Anunţul lui Raed Arafat vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, spunea că Biserica Ortodoxă Română face demersuri pentru redeschiderea lăcașelor de cult.

„Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”, a declarat Vasile Bănescu.

Din 21 martie, potrivit ordonanței militare numărul 2, actele religioase au fost oficiate de preoți doar cu cel mult 8 persoane. Ordonanța a prevăzut ca preoții să poată oficia slujbe online, din biserică, fără enoriași.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Previziune sumbră de la specialiști! Ce se va întâmpla cu COVID-19, din toamnă. O boală nouă, pe cale să apară! Arafat, ...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri