Antena Căutare

Black Friday 2018. Ce este Vinerea Neagră

Black Friday 2018. Ce este Vinerea Neagră

Black Friday 2018. Ce este Vinerea Neagră
Black Friday 2018 | idealo.de

Black Friday este ziua cunoscută ca fiind Ziua Reducerilor Masive pentru o gamă variată de produse. Acest eveniment a fost adaptat și de români începând cu anul 2011 când eMAG a introdus această zi preluând-o de la americani. Nu doar că a înregistrat un succes nemaibănuit, dar a reușit să îi mulțumească pe românii care au comandat online mii de produse la prețuri mici.

Black Friday este o sărbătoare americană ce marchează începutul sezonului de cumpărături de iarnă pentru continentul Nord American. Această zi este în fiecare an a doua zi după Ziua Recunoștinței, de obicei în ultima joi din noiembrie. Există vânzători care optează să deschidă magazinele în miezul nopții pentru a înregistra vânzări record de Black Friday.

Mulți cumpărători economisesc tot anul pentru această zi, întâlnind reduceri de până la 50-70% sau chiar 80%. Trebuie să știți că aceste reduceri nu se aplică doar pentru electrocasnice și gadget-uri, ci și pentru haine, jucării, cărți, mobilă, anvelope, articole sportive, cosmetice și multe altele.

De unde vine numele de Black Friday?

Acest fenomen a luat naștere în Phiadelphia, SUA din cauza traficului îngreunat în vinerea de dinaintea Zilei Recunoștinței. Astfel, Vinerea Neagră obișnuia să se refere la ambuteiajele create în trafic deoarece toate familiile se reuneau pentru o masă festivă de Ziua Recunoștinței. Mai mult decât atât, acum trei decenii, în America, termenul de Black Friday a început să fie asociat cu reducerile de Crăciun.

Datorită popularității fenomenului în SUA, mulți retaileri au fost convinși de vânzările înregistrate de alți comercianți și au decis să intre și ei în joc. Astfel, azi peste 87 de comercianți în România aplică reduceri masive de Black Friday, oferindu-le clienților șansa să achiziționeze produsele mult visate la un preț mai mic.

Sursă foto: idealo.de

Adio, stație de taxare de la Fetești! A fost distrusă chiar în această dimineață!... AVERTISMENTUL specialiștilor! Când va avea loc următorul cutremur MARE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x