Antena Căutare

Blejnar: Stiam din 2010 despre vamesi, dar atributiile mele de investigatie sunt zero

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi, ca a stiut dinainte despre cateva posibile implicari ale angajatilor vamali in traficul de tigarete inca din vara anului 2010. Blejnar a mentionat, totusi, ca atributiile sale de investigatie sunt "zero" si ca nici acum nu ii poate demite pe vamesii care se afla in arest.

"Pot sa spun ca am avut niste informari referitoare la prezumtive implicari ale angajatilor vamali in anumite fapte ilicite: atat in traficul de tigarete, cat si pe alte segmente. (...) Dar nu avem capacitatea institutionala de a investiga asemenea fapte de natura infractionala. Nici astazi, cand unii dintre ei sunt in arest, nu pot sa ii demit, pot doar sa ii suspend din functie pana la momentul finalizarii cercetarilor si daca sunt condamnati definitiv", a declarat Blejnar.

Seful ANAF a aratat ca, din nefericire, competentele sale ca sef ANAF in a investiga infractiuni ale subordonatilor sunt "zero", atributiile revenind organelor de urmarire penala.

"Din pacate, competentele mele ca sef de institutie in a investiga anumite elemente infractionale ale subordonatilor sunt zero. Nu am aceste atributii, nu am aceste competente, acestea revin organelor de urmarire penala", a spus seful ANAF.

Sorin Blejnar a adaugat ca, in 2010, a cerut "mobilitatea" pentru 698 de vamesi, dintre care 33 cu functii de conducere. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), ministrul Finantelor si ministrul Internelor au fost convocati, joi, de premierul Emil Boc la sediul Guvernului, pentru o noua discutie privind situatia din vami, au declarat surse oficiale.

Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), a fost demis din functie, miercuri seara, de premierul Emil Boc, deoarece a fost pus sub invinuire de DNA pentru mita de la Vama Halmeu, anunta Agerpres, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, in conferinta de presa de la finalul sedintei Executivului.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca, in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Traian Marginean sub invinuire in cazul vamii Halmeu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie.

Sursa: Antena3

OMS: Microbii devin din ce in ce mai rezistenti la antibiotice... Directorul OPC Bihor, prins luand mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x