BLESTEM? O biserică din 1820 din Ardeal, monument istoric, a ars în totalitate. Internauții: „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”

Viserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, care datează din 1820, monument istoric, a fost distrusă în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu.

Biserica ortodoxă din localitatea clujeană Făurnei, care datează din 1820, monument istoric, a fost distrusă în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu.

Incendiul a fost stins după patru ore, pompierii intervenind cu trei autospeciale, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

BLESTEM? O biserică din 1820 din Ardeal, monument istoric, a ars în totalitate. Internauții: „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”

"E o biserică din satul Făureni, comuna Vultureni, care a fost distrusă în totalitate. Este o biserică monument istoric, din anul 1820. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum care nu a fost izolat corespunzător", a mai spus Andrei Biriş, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit protopopiatuluiortodoxgherla.ro, biserica ar fi fost adusă în Făurnei în secolul al 19-lea dintr-un alt sat învecinat, Panticeu. La miloc s-ar fi aflat o tranzacție, căci lăcașul de cult a fost vândut Făurneiului, deoarece în Panticeu erau prea mulți credincioși, iar biserica era neîncăpătoare.

"Biserica de lemn ridicată din vechime, togma şi de a nu fi ruinată nu e în stare a cuprinde în sine masa poporului nici de giumătate..", scrie sursa citată. „E răzbunarea Diavolului, semn al Apocalipsei!”, au scris internauții pe pagina de Facebook a unui ziar local.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri