Antena Căutare

„Blue monday” a venit. Astăzi este cea mai tristă zi a anului!

A treia zi de luni din an este considerată cea mai deprimantă zi. Este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai grele momente ale anului

A treia zi de luni din an este considerată cea mai deprimantă zi. Este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai grele momente ale anului

„Blue Monday”/”Lunea tristă” a apărut în anul 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.
Arnall a luat în considerare mai mulți factori, printre care condițiile meteorologice din această perioadă facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni, notează Mediafax.

Pe baza acestor factori, psihologul a ajuns la concluzia că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, deoarece, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Pe de altă parte, teoria lui Cliff Arnall a stârnit o serie de numulțumiri, întrucât formula acestuia a fost creată ca parte a unei campanii de marketing a companiei Sky Travel.

Teoria a fost transmisă prin intermediul unui comunicat de presă, iar un ziarist de la The Guardian a spus atunci că respectivul comunicat fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat.

Horoscopul banilor! Acestea sunt cele mai norocoase zodii! Te numeri printre ei?... Profeții crunte despre soarta României, făcute chiar de Arsenie Boca! Se întâmplă deja!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x