Antena Căutare

BNR lanseaza monede dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase

Celebra interpreta de muzica populara, Maria Tanase, este omagiata de Banca Nationala a Romaniei, prin lansarea, cu ocazia implinirii a 100 de ani de nasterea acesteia, a doua monede ( din argint si tombac cuprat), dar si a unui set, ce cuprinde trei monede (aur, argint, si tombac cuprat)

.

Moneda din argint si cea din tombac cuprat vor avea urmatoarele caracteristici tehnice: valoare nominala - 10 lei, respectiv valoare nominala -1 leu, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, respectiv 23,5 grame, calitate proof, cant zimtat, conform informatiilor publicate pe site-ul institutiei.

Pe aversul acestora este inscriptionata imaginea unui gramofon, ce simbolizeaza primele inregistrari discografice ale cantaretei, gravura sub forma de semicerc “Romania”, valoarea nominala “1 Leu”, stema Romaniei si anul de emisiune “2013”, ce este amplasat de o parte de alta a acesteia.

Moneda din aur are urmatoarele caracteristici tehnice: valoare nominala - 100 de lei, titlu - 900‰, forma rotunda, diametru - 21 mm, greutate - 6,452 grame, calitate proof, cant zimtat.

Aversul monedei din aur ilustreaza imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale artistei inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "100 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2013", amplasat de o parte si de alta a stemei.

Reversul este acelasi pentru toate monedele. Acesta prezinta portretul Mariei Tanase, iar sub forma de arc de cerc este inscriptionat "Maria Tanase" si anii intre care a trait "1913-1963".

Toate monedele lansate vor fi insotite si de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in trei limbi (romana, engleza si franceza). De asemenea, aceasta lucrare va include si certificatul de autenticitate al emisiunii pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierul central.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Tirajul acestei emisiuni este de 500 de bucati de monede din argint, 250 din tombac cuprat si 100 de seturi (monede aur, argint si tombac cuprat).

Acestea pot fi cumparate la pretul de: 300 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare; 80 de lei/bucata, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv brosura de prezentare; 1.810 lei/bucata, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare.

Biletele de tren se vor scumpi de la 1 septembrie... Litera si Jurnalul National iti aduc volumul "De la Barca la Viena si inapoi", de Adrian Paunescu, editia nece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x