Antena Căutare

Boc: Am sesizat eficienta noului Cod al Muncii. Amenzile au atins un milion de euro

Premierul Emil Boc a facut, luni, o declaratie de presa in calitate de ministru interimar al Muncii, pentru a vorbi despre rezultatele implementarii noului Cod al Muncii. Acesta a e plicat, prezentand cateva date statistice, ca legislatia in vigoare este una foarte eficienta, intrucat numarul angajarilor a crescut considerabil in ultimele zile, la fel ca si cel al amenzilor primite pentru practicarea muncii la negru.

Astfel, Boc a numarat, in perioada 2-9 mai, 3.065 de controale mi te, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 3.742.000 de lei (aproximativ un milion de euro). De asemenea, numarul angajarilor efectuate, in aceeasi perioada, de catre angajatorii din Romania a ajuns la 102.870.

Boc a tinut sa precizeze, in acelasi timp, ca aceste controale amanuntite efectuate de stat sunt alacuite din echipe mixte de inpectori de munca, garda financiara, politisti si jandarmi, pentru rezultate cat mai eficiente.

Actualul ministru al Muncii a mai facut public, in cadrul aceleiasi declaratii, si domeniile in care actuala legislatie din domeniul Muncii a fost cea mai productiva: pe primul loc se afla constructiile, urmate de comertul cu ridicata si amanuntul, industria prelucratoare, hotelurile si restaurantele, tranzactiile imobiliare etc.

Noul Cod al Muncii a intrat in vigoare de luni, 2 mai , a fost adoptat prin asumarea raspunderii si este criticat cu vehementa de sindicalisti.

Sursa: Antena3

Emil Boc, mesaj pentru cei care vor sa lucreze la negru: Nu mai merita!... Cabinet de ortopedie cu sticle goale si panze de paianjen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x